GESCHIEDENIS VAN "REAL-LIFE ESCAPING GAMES"

 

De eerste real-life escaping game, "Origin", werd in 2006 opgericht in Silicon Valley door een groep programmeurs. De mysteries en uitdagingen in het spel werden geïnspireerd door het werk van Agatha Christie en werd een populaire toeristische attractie. Vanaf 2006 werd het spel ook bekend in Hong Kong doordat het spel als groepsactiviteit voor middelbare scholieren werd georganiseerd tijdens schoolkampen. Vanaf 2010 werd real-life escaping game steeds populairder, meer dan 200.000 deelnemers hebben  gespeeld in Japan, China, Singapore en de Verenigde Staten.

 

 

OVER REAL-LIFE XCAPE

 

Met de snel groeiende wereldwijde interesse in de real-life escaping games als achtergrond, ontstond het idee van Real-Life Xcape in 2011. Na vier jaar onderzoek en voorbereidingen, wordt Real-Life Xcape opgericht in 2015 in Den Haag. Hier worden mensen uitgedaagd om hun observatie en kritisch denken vaardigheden te gebruiken, evenals het werken als een team, om zodoende te ontsnappen door het vinden van de sleutels of wachtwoorden, of het oplossen van de puzzels, raadsels en mysteries, binnen een uur.

 

Het ontwerp van de puzzel en quiz beperkt zich niet tot numerieke oplossingen, maar ook kinesthetische, taalkundige en logica, gecombineerd met een aantal high-tech faciliteiten zoals laser-apparaten en lichteffecten. Drie verschillende thema’s zijn beschikbaar, elk spel bestaat ​​uit meerdere kamers. Dit maakt het spel een stuk spannender en uitdagender.